eAlchimie - programări consultaţii:
• tel 0742-332035
Formular de contact
blog


eAlchimie | Legile Kybalion - Legile Universale

Tabla de Smarald (Kybalion), Legile Universale, Principiul Unic (Director), Hermes Trismegistul.
 


Principala lectură care, chiar mi-a folosit şi o mai citesc şi azi şi tot îmi mai dă de gândit, este Tabla de Smarald (Kybalion) şi încape doar pe o pagină. Poate pentru că încearcă şi reuşeşte, să sintetizeze mai multe seturi de legi, care să poata fi aplicate la orice scară sau dimensiune a “uni-versului”, dezvoltînd …Legile Universale, întilnite la Atlanţi, sau Principiul Unic (Director) în referirile care duc la civilizaţia Lemuriană sau continentul MU.

Acestea au traversat cumva istoria de la o civilizaţie la alta, ca o principală moştenire… suficientă şi necesară. Autorul ei, se presupune a fi Hermes Trismegistul, dar… cred că izvoarele vin de mult mai departe. Nu promovez ideea că, ar trebui să fii un fanatic şi să le citeşti numai pe astea, sau sa te închini la ele, ci să le Verifici cît vrei…

 

1.Legea Mentalismului

Totul este spirit. Universul este mental.

2.Legea Corespondenţei

Ceea ce este sus este şi jos. Ceea ce este jos este ca şi ceea ce este sus.

3.Legea Vibraţiei

Totul se mişcă. Nimic nu stă. Totul vibrează.

4.Legea Polarităţii

Totul este dublu. Orice lucru are doi poli. Totul are două extreme. Asemănătorul şi neasemănătorul au aceeasi semnificaţie. Polii opuşi au o natură identică, însă de grade diferite. Extremele se ating. Toate adevărurile nu sunt decât semiadevăruri. Toate paradoxurile pot fi conciliate.

5.Legea Ritmului

Totul se scurge înăuntru sau înafară. Orice lucru are durata sa. Totul evoluează, apoi degenerează. Balansul pendulei se manifestă în totul. Măsura oscilaţiei la dreapta, este egală cu măsura oscilaţiei la stânga. Ritmul este constant.

6.Legea Cauzei şi Efectului

Orice cauză are efectul său şi reciproc. Totul se întâmplă conform legii. Sunt multiple şi complexe planurile cauzalităţii însă nimic nu scapă legii. Hazardul e numele dat unei legi necunoscute.

7.Legea Genului

Totul are principiile sale: masculin şi feminin. Este un gen în toate lucrurile şi se manifestă în toate planurile.