eAlchimie - programări consultaţii:
• tel 0742-332035
Formular de contact
blog


eAlchimie | Ofertă Consiliere în relaţii

Contrar tuturor opiniilor, cea mai înaltă virtute a unei relaţii este libertatea. Oricât de complex sau sofisticat ai fi, în cuplu devii o fiinţă simplă, deschisă. Baza oricărei asocieri este comunicarea deschisă, nestingherită, nelimitată, sinceritatea sau echitabilul fără echivoc.
 
eAlchimie - Consiliere în relaţii

Relaţia este un barometru ce indică nivelul nostru de evoluţie. Ne etalăm întîi valoarea, găsim un beneficiar, îl înfundăm cu oferte generoase gratuite, apoi îi dăm cu porţia… Iubirea devine o amintire sau o posibilitate paradoxală experimentată totuşi de noi.

Relaţia este un barometru ce indică starea sau nivelul nostru de evoluţie. Să privim puţin în lumea animală, delfini, elefanţi, lebede, lei, acolo partenerii sunt într-o simbioză. Se subînţeleg întrutotul. Nu au conflicte în cuplu, doar între concurenţi, chiar şi alegerile sunt respectate şi extra-conjugările nu au loc, la modul general privind. Ce indică acest fapt, miraculos chiar, în contrast cu lumea umană în care pare mai normal să vezi tensiunea şi neînţelegerile în cupluri, tacite, acceptate?

Pare ceva legat de dominare, subordonare, libertate şi condiţionare. Când căutăm un partener vrem să-l iubim, să ne bucuram împreună cu el, sau căutam un sclav de dominat, inferior, un instrument domestic, sexual sau o interfaţă socială prin care să acţionăm ca prin intermediul unei tastaturi, sau soft în computer? Iniţial descoperim admiraţia, spiritul de echipă, prietenia, atragem prin fel şi fel de metode, măşti care arată că putem fi şi minunaţi, mai apoi intervine ceva. Ce? Condiţionarea, schimbul, preţul.

Ne etalăm întîi valoarea, găsim un beneficiar, cumpărător, îl înfundăm cu oferte generoase gratuite, apoi îi dăm cu porţia, mângâiere, iubire, având grijă să nu îi ridicăm cumva mintea la cap, sau să se umple în sufletul său prin fel şi fel de laude şi aprecieri, pe care de fapt le-ar merita, pentru că devine liber, puternic şi nu ar mai avea „nevoie” de noi. De aceea nici nu încuviinţăm libertatea, căci nu ar mai fi dependent, şi noi cui i-am mai vinde marfa, de aceea ne grăbim cu formalităţile, sau impresiile sociale, un fel de praf în ochi sau o implicare publică, o proclamaţie, oarecum politică.

Dar de ce? Şi mai ales ce am vrut noi înainte de a căuta să avem o relaţie? Îţi mai aminteşti clar, limpede, emoţia, zbuciumul interior, bătăile inimii, ameţeala minţii când te-ai apropiat prima dată de cineva, când l-ai atins prima oară în chip matur? Ce vroiai atunci de la el, de la tine, de la voi? Dincolo de educaţie, doctrine, părerile altora, de fapt vroiai ceva. Cum ai numi acel ceva? Îl putem numi simbioză, comunicare, înţelegere, căldură, toleranţă, încurajare, apreciere, admiraţie…iubire? Asta voiai? Ce erai dispus să oferi, nu în schimb, ci era ceva ce erai pregătit să oferi din ce în ce mai mult decât în clipa unui început? Oare nu chiar aceleaşi lucruri…adică toate exprimau iubirea? Suntem capabili de aşa ceva, dar pe parcurs intervine lumea, familia, adoptăm părerile şi metodele lor, şi apare comparaţia, condiţionarea, sau afacerea. Iubirea devine o amintire sau o posibilitate paradoxală experimentată totuşi de noi.

Dacă ţie îţi place galbenul şi mie albastrul, unui prieten roşu, unei prietene verdele, cum ne argumentăm noi alegerea? Putem descoperi argumente pentru ceva care este pe gustul nostru iute sau dulce? Nu ar fi absurd să ne placă la toţi galbenul, pentru că aşa vrea lumea, sau verdele pentru că aşa vor părinţii, şi mai apoi trebuie să împăcăm clanurile între ele? Cred cu convingere că lumea, prietenii şi familia nu au ce interveni sau să-şi dea cu părerea, să facă fel şi fel de comparaţii, şi au doar un rol destructiv în relaţii, deşi pretind cu totul altceva, este numai nevoia de control.

Contrar tuturor opiniilor, cea mai înaltă virtute a unei relaţii este libertatea. Baza oricărei asocieri este comunicarea deschisă, nestingherită, nelimitată. În relaţii este inutilă ambiţia, voinţa, încăpăţânarea, totul se desfăşoară după cu totul alte legi. Vorbim despre joaca a doi copii care se maturizează la nesfârşit, şi fac echipă în această călătorie existenţială.

Când te-ai maturizat şi vrei să intri într-o relaţie naturală, normală civilizată, lumea, prietenii, familia, se termină acolo. Din acest punct trebuie să fii tu însuţi, să te descurci pe picioarele tale, cu mâinile tale sau mintea ta şi singurul tău sprijin, ajutor şi persoană care este necondiţionat protejată şi părtaşă vieţii tale este partenerul. În rest sunt doar interferenţe nocive. Acest fapt este confirmat de toată istoria relaţiilor lumii, singurele reuşite fiind cele care nu aveau interferenţe.

Contrar tuturor opiniilor cea mai înaltă virtute a unei relaţii este libertatea pentru că prima relaţie este a ta cu tine sau cu sinele universal, şi a doua ar trebui să fie o reflectare şi o alegere liber consimţită. Este altceva decât relaţia copil-părinte, elev-profesor, angajat-şef, cetăţean-stat. Se bazează pe egalitate deplină, şi nu concepe diferenţe sau comparaţii. Acestea îndepărtează, şi doar asemănările au fost şi vor rămâne ceea ce atrage, compatibilitatea, afinitatea, restul îndepărtează. Oricât de complex sau sofisticat ai fi, în cuplu devii o fiinţă simplă, deschisă, şi totodată infinită pentru cineva care te descoperă şi nu te etichetează.

Baza oricărei asocieri este comunicarea deschisă, nestingherită, nelimitată, sinceritatea sau echitabilul fără echivoc. Iniţial par riscante aceste deschideri, dar în timp ar trebui să meargă în această direcţie ca să apară consolidarea, închegarea unei relaţii totale, puternice, împlinite. Se ajunge cu deschiderea la un nivel de subînţelegere ca şi cum ai citi într-o carte şi printre rânduri în cea mai profundă transparentă, ca în tine. Astfel de cupluri, sunt, au fost şi vor mai fi posibile.

Simbioza se desfăşoară prin comunicare, şi aceasta este stimulată prin destăinuire sau inhibată prin contraziceri. Fiinţa umană având trei domenii arbitrare de existentă, fizic, emoţional şi mental, comunicarea implică toate aceste nivele, verbal şi non-verbal. În fiecare partener este esenţial să existe armonia între aceste nivele, când toate una sunt, focalizate în aceeaşi direcţie, completându-se. Mintea să aprecieze fizicul şi starea noastră, şi aşa va fi mai uşor să nu contrazici fiinţa celuilalt. Când fizicul ascultă de ceea ce simte, iar ceea ce simte şi de ceea ce gândim, putem spune că avem o fiinţă împlinită, împăcată cu sine, cu viaţa şi în cuplu. Poate fi loc acum doar de înţelegere, concilierea paradoxurilor sau contradicţiilor.

În relaţii este inutilă ambiţia, voinţa, încăpăţânarea, totul se desfăşoară după cu totul alte legi, prin atracţie, prin admiraţie, prin apreciere, prin alintare. Vorbim despre joaca a doi copii care se maturizează la nesfârşit, şi fac echipă în această călătorie existenţială, pentru a le fi mai uşor, a mai povesti, a se odihni împreună… singurătatea este o psihoză, o pedeapsă, valabilă numai pentru cei care nu vor să acorde atenţie sau nu o suportă pe a celuilalt. Aceste psihoze, fobii sunt tratate în singurătate, care duce la fel şi fel de filosofii şi argumente tare inteligente ale minţii.

În mod natural omul este o fiinţă socială, sexuală, iubitoare, paşnică. Dizarmonia de gradul unu este când susţii necontenit că ai dreptate. Pentru a intra totuşi într-o relaţie, este fundamental necesar să scapi de teama de singurătate. Miezul fierbinte al unei fiinţe există în fiecare, dar trebuie să vrei să vezi esenţa vie din om.

În mod natural omul este o fiinţă socială, sexuală, iubitoare, paşnică, iar unde nu se întâlneşte aşa ceva, lumea a alterat aceste nativităţi cu fel şi fel de aberaţii academice, chipurile de mare folos. trebuie să fii mare savant să pledezi pentru lucruri împotriva naturii, şi chiar mai mare să înghiţi pe nemestecate şi neverificate aşa ceva. Iar ca lucrurile să fie complete mai trebuie să te şi crezi virtuos pentru asta, adică pentru izolare, singurătate. Unica „virtute” este orgoliul sau dizarmonia de gradul întâi cum îi zic io şi medicii îi mai zic paranoia. Chiar aşa se cheamă.

Dizarmonia de gradul unu este când susţii necontenit că ai dreptate întotdeauna şi niciodată nu greşeşti, indiferent de consecinţe şi fapte, neinterpretabile, prin persistenţa lor. Când blocajul pe o idee fixă, devine blocaj afectiv, paranoia se transformă în schizofrenie, sau creaţia a două lumi distincte în mintea sau percepţia individului. Aici ravagiile minţii fixe devin active, când suferinţa individului trece în subconştient şi apare maliţiozitatea sau răutatea în toate direcţiile care nu coincid cu visul sau închipuirile pozitive ale individului. Dizarmonia de gradul trei apare şi în corpul fizic ca o consecinţă a unui atac mental, psihic şi fizic, intensificat pe o anume adresă, şi organul corespondent cu ea… crapă sau cedează.

Singurul şi principalul medicament este cuplul, relaţia, care în dezvoltarea ei nu-ţi permite să fii inflexibil. Totul în relaţie se bazează pe flexibilitate, pe conciliere, pe emularea unul după celălalt, şi necesită încontinuu iubirea şi imaginaţia, joaca şi umorul, în cuvinte simple spus aprecierea din ce în ce mai sinceră, mai intensă. Asta va menţine o relaţie echilibrată şi cu lumea impersonalului şi cu cea umană.

Pentru a intra totuşi într-o relaţie, numai ca să nu ieşi pe partea cealaltă, este fundamental necesar să scapi de teama de singurătate. E necesar întâi să poţi sta cu tine, fără televizor, fără treabă, fără nimic, cu mintea ta numai, cu natura eventual, şi să te simţi bine, altfel stările tale le vei proiecta pe celălalt. Noi nu-l vedem pe celălalt aşa cum este el ci pe noi în simbioză cu el. El tot aşa, nu ne vede aşa cum suntem noi cu noi înşine, ci pe noi împreună cu el, sau reacţia noastră la persoana lui şi astfel vedem de fapt toate lucrurile. Ne modificăm prin accentuare percepţia faţă de aşteptările, visele şi temerile pe care le avem despre celălalt. De aici toate dezamăgirile sau problemele care revin în toate relaţiile noastre.

De aceea e necesar să fii tu cu tine, să vezi ce eşti, fără impresiile şi aşteptările celuilalt sau celorlalţi, şi apoi să distingi lumea aşa cum este ea fără raportările tale valorice la ea, proiecţiile şi distincţiile, sau etichetele reflexe. Lumea este ca o femeie care vrea să o descoperi, dar nu o să te invite ea, iar partea cea mai fină sau subtilă şi inefabilă a unei fiinţe, o vei descoperi ca pe un bărbat, pentru care trebuie s lupţi, să meriţi, să te implici cu totul şi cu toate riscurile, dincolo de a atrage. Miezul fierbinte al unei fiinţe există în fiecare, dar trebuie să vrei să vezi esenţa vie din om.

Poţi vedea ce conţine un horoscop natalHoroscop Natal - Oferta Video Horoscop sau video horoscopeAlchimie - Oferta Horoscop Video sau varianta consiliere relaţii. Perspectivele sau cum şi în ce poţi face carieră sunt explicite în acelaşi video horoscopeAlchimie - Oferta Horoscop Video. Pentru o înţelegere mai amplă a relaţionării în sine este recomandabilă consilierea în relaţii. Principalul rol al astrogramei personale sau natale, sau a horoscopului karmic, este să te ajute să conştientizezi sincer.

Lumea sau societatea nu te va învăţa aşa ceva pentru că nu are astfel de interese, din contră ea se bazează pe control, pe dezbinare, pe ideea (divide et impera) şi îţi va servi toate trucurile şi părerile gratuite ca să ajungă la acest target. Individul poate fi tutelat sau controlat, alianţele niciodată, lumina poate afecta întunericul sau lipsa luminii, invers niciodată. Iar dacă vrei să îl vezi pe celălalt aşa cum e dă proiecţiile tale despre el la o parte, scoate-l din toate definiţiile, amintirile, uită tot despre el şi vei vedea iar şi iar cum este el de fapt. Insistă până ajungi la nucleul său central, abia de aici începe relaţia, restul e superficialitate.

N-am de gând să scriu un compendiu despre relaţionare, dar tu poţi vedea ce conţine un horoscop natalHoroscop Natal - Oferta Video Horoscop sau video horoscopeAlchimie - Oferta Horoscop Video sau varianta consiliere relaţii. Ai date principale majore despre tine şi potenţialul tău la momentul iniţial şi actual, chiar şi previziuni predictibile, sau deductibile din acest horoscop natalHoroscop Natal - Oferta Video Horoscop, despre elementele majore ale unei existenţe. Personalitatea în ansamblu şi cum o poţi dezvolta, afacerile şi cum poţi ajunge eficient, relaţiile şi cum poţi face relaţionarea artă pură, sau cum poţi da un sens vieţii tale şi celuilalt. Perspectivele sau cum şi în ce poţi face carieră sunt explicite în acelaşi video horoscopeAlchimie - Oferta Horoscop Video pe dvd sau net.

Pentru o înţelegere mai amplă a relaţionării în sine este recomandabilă consilierea în relaţii, aici fiind extinse datele despre Venus şi modul în care ne facem plăcuţi, iubiţi, sau stilul de a ne face prieteni, prin felul în care apreciem şi suntem apreciaţi. Mai mult Balanţa în astrograma natală sau personală, evidenţiază felul în care vedem noi relaţiile, mai ales idealul de relaţionare, şi stilul de a fi, pe fond, în ce priveşte prietenia, chiar modul în care ne văd ceilalţi apropiaţi. Casa a VII-a sau un sector energetic ciclic al pământului , evidenţiază efectul pe care îl avem asupra celorlalţi şi pârghiile cele mai subtile de care ne folosim, un fel de mod de operare şi mai ales ceea ce vedem în partener, fără a fi de fapt aşa.

Aici intrăm pe teritoriul repetitivităţii sau ciclicităţii, al inerţiei sau obişnuinţei, al karmei cum ii zic misticii asiatici în religia lor de stat. Aici este puţin de lucru cu conştiinţa sau conştientizările, cu viziunea noastră subiectivă asupra realităţii chiar şi a celuilalt. Principalul rol al astrogramei personale sau natale, sau a horoscopului karmic, este să te ajute să conştientizezi sincer cum vezi tu lumea şi cum este ea de fapt, şi să revii singur asupra unei viziuni constructive, eficiente, renunţând la fel şi fel de preconcepţii, sau idei fixe. Asta în cazul în care vrei să vezi că nu ai argumente pentru ceea ce susţii aşa…speculativ, sau dacă nu cumva ai chef să dai vina pe viaţă sau pe Dumnezeu că… „uite ce viaţă am şi io am făcut tot posibilul să fie bună, am ascultat tot ce mi s-a spus că e bine şi am fost bun”… şi alte marafeturi. Simplu spus, poţi şi are rost să asculţi întâi şi întâi de tine, de ceea ce simţi… că poţi fi şi face cu plăcere, din iubire, nu din necesitate, nici că trebuie sau ca aşa este „bine” şi… niciodată de frică.

Consilierea în relaţii şi chiar horoscopul karmicHoroscop Karmic - Oferta Video Horoscop, nu-ţi vor arăta ceva despre iubire ci despre tine. Astrologia în sine contrar tuturor prejudecăţilor mistice este ştiinţa ciclicităţii, sau cauzelor personale, o ramură a alchimiei. Consilierea în relaţii sau horoscopul natalHoroscop Natal - Oferta Video Horoscop, respectiv video horoscopeAlchimie - Oferta Horoscop Video sau live horoscopLive Horoscop - Oferta Horoscop Online, evidenţiază şi afinităţile. Aceste compatibilităţi sau afinităţi sunt necesare pentru a avea o punte de legătura iniţială.

La acest nivel vorbim de sinceritate care este întâi şi întâi în relaţia cu tine, sau cu infinitatea şi aici prin re-conştientizare poţi schimba lucrurile şi indirect lumea. Consilierea în relaţii şi chiar horoscopul karmicHoroscop Karmic - Oferta Video Horoscop, nu-ţi vor arăta ceva despre iubire ci despre tine, nici despre celălalt ci despre modul în care acţionezi tu în relaţii şi cum poţi obţine arta şi armonia în acel cuplu, n-are legătură neapărat cu sexul sau poziţiile, poate doar uşoare aluzii, recomandări şi trimiteri, dar are legătură cu modul în care oferi şi primeşti iubire, atenţie de fapt, implicare şi nivelul tău de pretenţii, de intenţie şi putere pentru acele… idealuri.

Referitor la dimensiunea karmică a horoscopului, indiferent dacă tu vezi clar sau crezi, sau nu crezi în reîncarnare aceasta există şi se manifestă ca o repetiţie aproximativ identică cu ceea ce ai mai fost, ai mai făcut, cu aceleaşi anturaje, aceleaşi idealuri, metode, stil, acum sub alte forme. Aşa viaţa are o logică şi un sens, invers este… religie sau misticism. În acest sens atracţiile spontane au o explicaţie, nu sunt întâmplări sau coincidenţe, chiar şi relaţia are un sens explicit, semnificativ prin metafora întâlnirii voastre, etc. e multă semnificaţie aici, chiar şi poezie a vieţii, dar şi pragmatism.

Astrologia în sine contrar tuturor prejudecăţilor mistice este ştiinţa ciclicităţii, sau cauzelor personale, o ramură a alchimiei, care foloseşte la a decide sincer şi singur asupra propriei vieţi. A fi responsabil în acest sens implică să renunţi la teamă şi teatru şi să ai curajul şi maturitatea propriului destin, prin decizia simplă de a experimenta naturalul chiar daca nu este bun sau rău, ci doar normal dar plăcut. Altfel mai trebuie să ai răbdare până te maturizezi şi vrei ceva clar şi precis.

Consilierea în relaţii sau horoscopul natalHoroscop Natal - Oferta Video Horoscop, respectiv video horoscopeAlchimie - Oferta Horoscop Video sau live horoscopLive Horoscop - Oferta Horoscop Online, evidenţiază şi afinităţile, adică fiinţele cu care manifestăm sau avem compatibilităţi comportamentale, mentale şi afective, adică aceleaşi interese, stil de viaţă, atitudini generale şi particulare, gusturi comune. În fapt sau simplificat cei cu care ne este mai uşor să tragem la vâslă în aceeaşi barcă, pentru că au aceeaşi direcţie şi ritm cu noi, chiar rezistenţă şi fel de a ne relaxa. Aceste compatibilităţi sau afinităţi sunt necesare pentru a avea o punte de legătura iniţială, o formă de atracţie de bază pe care să construim relaţia, care este un edificiu în timp al simetriei sau sincronizării cu celalalt. Este mai mult decât un început şi… ca şi viaţa ta solicită multă atenţie şi răbdare…

…asta îţi şi doresc… atenţie şi răbdare…
Stephan & Julia

 

Filmul recomandat: Hitch