eAlchimie - programări consultaţii:
• tel 0742-332035
Formular de contact
blog


eAlchimie | Oferta E Misiuni Sis Tematice

Emisiuni despre mentalitatea umană, nivelele ei de formare, ordonare şi percepţie, sau modul în care se influenţează singură fiinţa umană, prin modul în care se structurează. Emisiunile, au luat în ordine anumite calităţi umane, cum ar fi „curajul-teama-încercarea”, ca fond central, determinante al unei majorităţi de acţiuni şi decizii din viaţa fiecăruia.
 
eAlchimie - E Misiuni Sis Tematice

La bază, au pornit ca emisiuni TV cu şi despre un horoscop săptămânal general. Fireşte, aceste cursuri au dat doar repere generale. Pe de altă parte, realitatea universală, plecând de la materie, este deja demonstrat că se compune din microforme de energie. În acest sens, emisiunile, au luat în ordine anumite calităţi umane, cum ar fi „curajul-teama-încercarea”. Experienţa este baza cunoaşterii sau credinţei, în orice şi aceasta întotdeuna este exagerată în imaginaţia noastră.

...La bază, au pornit ca emisiuni TV cu şi despre un horoscop săptămânal general. Combinând influenţele, plecând de la câte o planetă guvernatoare în acea săptămână, în contextul altei culori sau planete dominante, ca influenţă în acea lună, chiar şi pe fondul unei alte planete, ce focaliza sau puncta influenţele subtile ale unui întreg an, am ajuns să dezvolt la un moment dat, câte un „curs liber” de 30-45-60 min., care să intereseze pe toţi telespectatorii în mod egal, ca influenţe de fond.

De aici, acţiunea propriu-zisă a devenit mai simplă, referindu-mă în speţă la mentalitatea umană, nivelele ei de formare, ordonare şi percepţie, sau la modul în care se influenţează singura fiinţă umană, prin modul în care se structurează. Astfel am pus sub lupă, chiar sub semnul întrebării majoritatea aspectelor pe care credem că le ştim, fără a le şti prea clar, sau cel mult, doar dintr-un punct de vedere, fizic. Tot aşa, am făcut o revenire asupra calităţilor generale, ale unei fiinţe umane şi parametrii ei de dezvoltare sau antrenare, într-un stadiu cât mai aproape de superlativ.

Fireşte, aceste cursuri au dat doar repere generale. Dar noi, adică lucrurile, oamenii şi orice obiectiv poate fi privit dintr-o perspectivă tridimensională. Pe de o parte întâi dual, ca polarităţi ale manifestării, pozitiv şi negativ, dar totul fiind în continuă mişcare, evoluţie, are un sens, sau o direcţie, a transformării. Aceeasta poate fi urmărită şi prevazută, prin continuitate, iar descoperind parametrii diverşi, în special cauzele, se poate accelera un proces, sau stimula, chiar dirija.

Pe de altă parte, realitatea universală, plecând de la materie, este deja demonstrat că se compune din microforme de energie, care la rândul lor au câmpuri de radiaţie, un fel de magnetism, şi chiar frecvenţe sau unde determinanate, ale mişcării sau coeziunii lor. Acestea se întâlnesc la toate formele de existenţă în toate regnurile. Astfel vorbim de o energie a concretului, perceptibilă senzorial şi una subtilă, neperceptibilă în mod direct, dar deductibilă experimental, din procesele ce rezultă indirect. Sunt destule aspecte care pun în evidenţă existenţe mai subtile decât vedem.

De exemplu nimeni nu îţi vede emoţiile, stările tale de...bine sau rău, de îndrăgostire sau dezorientare, dar tu le simţi, ca pe o „voce interioară” deşi nu se văd. La fel şi gândurile, nimeni nu vede ce te preocupă, dar tu în mare parte îţi urmăreşti gândurile, mai ales pe cele repetitive, şi în baza lor chiar ai reacţii şi îţi formulezi sau structurezi toată trăirea, chiar convingerile sau credinţele. Aceste trăiri sau gânduri sunt totuşi deductibile, din comportamentul sau mişcarea pe care o execuţi, din mimică sau expresivitate, cu atât mai mult cu cât te manifeşti natural, sincer, deschis.

În acest sens, emisiunile, au luat în ordine anumite calităţi umane, cum ar fi „curajul-teama-încercarea”, ca fond central, determinante al unei majorităţi de acţiuni şi decizii din viaţa fiecăruia. Aceste aspecte, ca sens, pot influenţa un rezultat, continuu sau constant, anume încrederea, sau inhibarea. La urma urmei, experienţa conştientă sau inconştientă, directă sau indirectă, ne va confirma alegerile şi mai mult decât atât prin suma a mai multe experienţe, duce în mod natural la încredere, sau maturizare, dând la o parte presupunerile. Experienţa este baza cunoaşterii sau credinţei, în orice şi aceasta întotdeuna este exagerată în imaginaţia noastră.

Aceste lecţii despre curaj în general, sau îndrăzneală în faza conştientă se repetă, de exemplu anual, când soarele „este în berbec”, iar în particular, în mult mai multe situaţii.

Fiind preocupaţi voit de un anume subiect, nici nu mai este nevoie de influenţe astrale afective. Care sunt cele mai încurajatoare gânduri sau lucruri pentru noi şi cum putem să le cultivăm. Practic, aceasta este valoarea reală care ne-o dăm, prin atenţia care ne-o acordăm.

Aceste momente pot fi folosite conştient, anticipate şi mai mult. Fiind preocupaţi voit de un anume subiect, nici nu mai este nevoie de influenţe astrale afective, de aluzii inductive care să ne sugestioneze în direcţia experimentării curajului de exemplu. Putem face singuri din aceasta o temă centrală în care să privim gândurile încurajatoare în contrast cu cele temătoare, sugestiile exterioare şi toată suma acestor presupuneri, corespondente şi sugestii sau autosugestii.

Care sunt cele mai încurajatoare gânduri sau lucruri pentru noi şi cum putem să le cultivăm. Putem pleca şi de la exemple generale şi de la cele personale. În esenţă, până aşteptăm nişte influenţe, şi întreaga sumă de gânduri, preocupări, experienţe, putem pur şi simplu să ne raportăm periodic, la toate calităţile general valabile ale noastre şi să le cultivăm, privindu-le clar, simplu, schematic şi cât se poate de sincer sau nesubiectiv. Aşa putem atinge performanţe în orice direcţie, şi în ce priveşte curajul, şi arta, şi operativitatea, şi empatia, şi umorul, şi consecvenţa... multe altele.

Principale sunt poate 10-12-22 şi nu toate sunt prioritare, dar pot fi elemente de care ne putem ocupa sincer sau ... la voia întâmplării, a destinului, a planetelor. Asta, când noi nu avem timp, curaj, răbdare să ne asumăm responsabilitatea propriului destin, şi preferăm să dăm vina pe altceva sau altcineva. Mai mult, oricât de cultivate ar fi aceste influenţe personale ale „mişcării sau destinaţiei” care ne-o dăm, pot fi elaborate dincolo de nivelul aşteptărilor noastre de acum, mult dincolo de presupuneri.

Practic, aceasta este valoarea reală care ne-o dăm, prin atenţia care ne-o acordăm. Este modul în care ţinem la noi şi ne pasă de noi, sincer. Subiectiv putem spune că suntem suficient de curajoşi, de atenţi, de consecvenţi, de prietenoşi, de artistici, de umoristici. Ştim să facem de toate, inclusiv amor, inclusiv o discuţie... că doar toată lumea ştie lucrurile astea, dar la nivelul probei, al faptelor, al concurenţei, descoperim diferenţe, din ce în ce mai ample, şi ... uimitor cei care au tratat anumite subiecte cu atenţie, au ajuns la performanţe şi pentru ei ocaziile, fie ele şi planetare, chiar pot fi fructificate... altfel rămâne să ne mângâiem pe cap, că noi suntem buni, pentru data viitoare. Probabil, dacă mai luăm şi alte experienţe în calcul şi ne mobilizăm...

Până atunci, să auzim de bine sau chiar să ne vedem şi mai bine, mai departe... e rândul tău să faci o mutare. Aceste emisiuni nu te vor transforma, evolua, dar îţi vor atrage atenţia şi menţine amintirea vie, a faptului că poţi mai simplu, să faci ceva cu tine, din tine, pentru tine şi chiar mai departe.

Exemple de emisiuni

1. Individualizare sau valoare

2. Conştienţa creativă constantă

3. Gândirea operativă sau comunicarea

4. Simulare, stimulate, stimă

5. Râsul cu care domini puterea

6. Logica efectului şi cauzei

7. Adaptarea sau obişnuinţa pozitivă

8. Randament, eficienţă, dezvoltare

9. Pasiunea sau ritmul afectiv

10. Dialogul cu sine

11. Voinţa liberă

12. Acţiune, reacţiune şi normalizare

13. Schimbarea, nonrezistenţa


... 22-30 alte emisiuni tematice. Acestea sunt disponibile în varianta dvd, 7-10 emisiuni, vol 1-4.

 

Filmul recomandat: trailer pentru The Moses Code