eAlchimie - programări consultaţii:
• tel 0742-332035
Formular de contact
blog


Gratis! Degeaba! Pomană! Nu vrei să oferi dar vrei să primeşti

În Univers nu există pomană, gratuităţi, pleaşcă, poate doar la început. Nimic în viaţa universală, nu este de pomană. Învaţă să vezi persoana ta ca fiind totuşi o valoare. În altă ordine de idei, ar prinde bine să îţi fixezi o ţintă financiară. Iar în altă ordine de idei, gândeşte-te mereu că fiecare zi este o viaţă nouă.
 
eAlchimie - Gratis Degeaba Pomană

Acest serviciu este pentru cei care, cred în ideea că nu au nimic de oferit şi totuşi vor ceva de primit. Învaţă să vezi persoana ta ca fiind totuşi o valoare. Oamenii hotărâţi să facă afaceri, de fapt bani, au vândut şi pietre „seci”. Trecem de la plânsul de milă la râsul de copil senin, care a încetat să îşi mai facă griji sau presupuneri în orice direcţie.

E o idee de altfel posibilă, şi cam des întâlnită. În acest caz nu se vrea doar un cârlig, ci se referă la cei cu situaţii de neînţeles, sau cu moduri de a judeca sau exista, paradoxale.

Mai sunt oameni care lucrează de gratis, şi... nu puţini, sau alţii pentru un mulţumesc, prieteneşte, sau pentru a avea cazare şi mâncare.

Pentru toţi aceştia am o recomandare şi o urare:

Întâi, învaţă să vezi persoana ta ca fiind totuşi o valoare, exprimabilă şi în bani, pentru serviciile oferite, orice, chiar „simple cuvinte” sau... alt gen de intervenţii subtile, foarte sufletiste. E cazul să fii mai rece, când tratezi cu fiinţe „reci, sau seci” şi cel mai rece lucru se poate exprima prin, evaluare financiară arbitrară, sau comparativă cu piaţa. Toţi fac câte „ceva”, „Confidenţial?”

Singura diferenţă între cei care, stau pe bani grei şi tine care stai pe mai puţin, sau chiar munceşti, este că ei îşi imaginează din greu, că sunt şi fac ceva important şi... tu nu. Fii mai atent, o clipă!!! Mai mult decât atât, se străduiesc din răsputeri, să te convingă de această iluzie, aparenţă, impresie, artificială.

Mai bine să fii întâi rece, chiar cu tine, decât să fie ceilalţi şi pentru tine. Aşa ai să înveţi să te apreciezi mai clar, să îţi negociezi valoarea, să o cultivi în fapte şi să îţi faci publicitate la nivelul serviciilor tale, evaluabile prin... chiar „piaţă!”. E chiar liberă.

Oamenii hotărâţi să facă afaceri, de fapt bani, au vândut şi pietre „seci”, cu hârtii în regulă, sau iluzii aparente, minciuni publicitare şi alte nebunii. Cumpărători sunt cu duiumul. Un cap sec, trage la piatră seacă, la fel şi un suflet sec. Cei care se deşteaptă, nu cumpără, dar au o problemă, că nici nu cred că pot vinde impresii, sau jucării. Se înşeală, căci omul e copil încă şi îi plac impresiile, poveştile şi cumpără iluzii... fericit.

În cazul „urării”; îţi doresc să fii o fiinţă cât vrei de mulţumită, că de fapt poţi fi atât de încântată. Chiar şi o viaţă de câine răbdător, visător şi rugător la lună, se cheamă că e tot viaţă. Sunt sigur că, Mulţumirea va atrage după sine motive şi mai multe, de mulţumire şi... uite aşa schimbăm macazul.

Trecem de la plânsul de milă la râsul de copil senin, care a încetat să îşi mai facă griji sau presupuneri în orice direcţie. Dacă descoperi mulţumirea şi liniştea în tine, te poţi juca. Principala cauză a neajunsurilor, care este „seriozitatea” dusă la extrem, dispare şi este înlocuită cu nevoia de a râde sincer, cu toţi prietenii tăi. Şi ea e contagioasă.

Aşa, ca ultimă şmecherie şi trucaj, descoperă un bănuţ care te impresionează, curăţă-l şi da-i un nume. În altă ordine de idei, ar prinde bine să îţi fixezi o ţintă financiară. Iar în altă ordine de idei, gândeşte-te mereu că fiecare zi este o viaţă nouă. În Univers nu există pomană, gratuităţi, pleaşcă, poate doar la început. Aminteşte-ţi mereu de resursele care există în tine.

Aşa, ca ultimă şmecherie şi trucaj, descoperă un bănuţ care te impresionează, curăţă-l şi da-i un nume. De acum, îl vei trata ca pe o fiinţă vie, ca tine, şi atunci când un subiect despre bani vine sau revine, tine-l în mână, priveşte-l şi discută deschis cu el. Vei descoperi nebănuit de multe despre bani, şi despre toate funcţiile lor invizibile. Pe bune!

În altă ordine de idei, ar prinde bine să îţi fixezi o ţintă financiară, clară, zilnică, lunară, anuală. Trebuie să o poţi şi nota undeva, într-un loc „apropiat”, şi să o reciteşti periodic. Pleacă de la sume „credibile” şi când se îndeplinesc, urcă potenţialul mai sus, sau mai repede, dar lejer, fără exagerări. Este ceva ce ai mai putut şi până acum.

Unii au făcut averi aşa şi cu destul de multe zerouri. Iar în altă ordine de idei, gândeşte-te mereu că fiecare zi este o viaţă nouă, că mereu este un nou început, că poţi râde mereu, că azi poţi mai mult ca ieri, şi că cine este mulţumit şi cu câştiguri mici, ajunge şi la cele mai mari.

Ideea bogăţiei sau surplusului e faptică,... să pui simbolic măcar ceva deoparte, sau să faci un mic act generos, un cadou... să simţi că, oricât de mic ai fi, poţi face ceva pe măsura ta, ceva care chiar contează. Când e „tot” ce poţi să oferi, e mai mult decât oferă alţii din surplusul lor. Dar vei crea ideea de bogăţie şi revenind iar, vei crede în ea.

Viaţa, aminteşte-ţi, are doar resurse, banii sunt un artificiu iluzoriu, creat de oameni, şi de aceea când vrei ceva cu „adevărat”, solicită „resurse”, obiecte, calităţi, funcţii „normale”, mai repede decât sume. Mai repede „te rogi” în sinea ta, să aibă cineva nevoie de tine, decât să vezi doar sume... şi fii sigur că va merge mai uşor. Când cerem bani, divinitatea de da ce are şi poate, adică înţelegere sa facem bani şi înţelepciunea, pentru a-i chibzui, pentru a descoperi măsura sau valoarea lucrurilor care este Omul.

În Univers nu există pomană, gratuităţi, pleaşcă, poate doar la început. Nimic în viaţa universală, nu este de pomană, toate având un rost precis şi un sens clar determinat. Pomana duce la păcat, aşa cum o înţelegem noi, la risipa de posibilităţi şi ocazii, de un potenţial sufletesc, intelectual, fizic, pe care ori nu îl folosim, „ori” îl inhibăm cu judecăţi foarte aspre şi foarte dure, ucigător de dure. „ORI” îl administrăm la întâmplare, ori în mod exclusiv pentru noi. În toate cazurile, se poate reveni sau corecta un astfel de stil de viaţă educat prin „copilărie” şi „gratuităţi părinteşti”, aşteptînd „alte daruri” cereşti.

Este vizibil în tot Universul, că toate „sunt”, în celelalte regnuri, din abundenţă şi că... poate doar jocurile financiare, pseudo-valorile au generat, anumite condiţii la fel de artificiale, poate pentru unii logice, dar pentru o majoritate, complet de neînţeles, şi chiar de neacceptat. Aşa că aminteşte-ţi mereu de resursele care există în tine. Foloseşte-le şi vei avea mai mulţi prieteni şi bani, şi produse, şi servicii. Dacă eşti atent şi mai ales mulţumit şi foarte mulţumit, de ceea ce eşti şi faci, e secretul perfecţiunii.

Sunt mai mult decât convins că, astfel vei avea succes deplin şi tot ce mai vrei.