eAlchimie - programări consultaţii:
• tel 0742-332035
Formular de contact
blog


eAlchimie | Ofertă Stimulente Cauzale

Sugestii neîntâmplătoare, folosite inteligent. Există şi alte posibilităţi de a privi viaţa sau de a o trăi în definitiv. Imaginea convinge, învinge logica. Toate marile adevăruri sociale, au fost la început nişte amărâte de idei.
 
eAlchimie - Stimulente Cauzale

Mediul poate fi şi un remediu, dar şi o frână când ne raportăm numai la el. A opune rezistenţă este respingere, ostilitate, este la fel de periculos ca şi cum ai lupta cu morile de vânt.

... sau sugestii neîntâmplătoare, folosite inteligent. Cel mai vechi exemplu îl avem consemnat în biblie, prin oile lui Avram care au fost puse să bea apă, când erau gestante, din trocuri vechi, brune cu nuiele albe decojite aşezate în interior. Aşa au făcut miei pestriţi. Sugestia aici a determinat mimetismul genetic, cunoscut prin ideea că fiinţele copie inconştient mediul în care se află. Acelaşi proces este vizibil prin influenţa inconştientă în anturaj, medii rurale sau citadine, mai ales din... hi-life sau low-life. Mediul poate fi şi un remediu, dar şi o frână când ne raportăm numai la el.

Aceste sugestii prin repetare, se implantează în subconştient, care nu le mai filtrează, pur şi simplu se obişnuieşte cu ele, le acceptă sau adoptă, ca pe convingeri, sau hipersugestii sau hipercunoaşteri. Acest lucru este folosit şi de emisiunile interesante, de „publicitate” şi de mass-media în general. Aici se foloseşte aceeaşi logică asociativă, în care pe un „fond de vis”, şi se prezintă un material de ...”mare importanţă”... nu pentru tine. La aceeaşi reclamă apelăm şi noi, când folosim fel şi fel de măşti sociale, unii doar la prima impresie, considerată importantă, alţii mai rezistenţi îşi intră în rol mereu.

În aceeaşi ordine de idei ai şi tu anumte convingeri despre tine asociate cu ideea empatică prin care crezi că eşti la fel ca ceilalţi. Pare mai comod, dar ce te faci când te afli într-o turmă de oi, sau de „ciobani”, te mai identifici cu ei? Această identificare, se mai numeşte alianţa în alchimie şi... contează, să te asemuieşti şi împrieteneşti cu medii cât mai diverse, în toate diecţiile, mai ales conştient. Dacă tot eşti într-un mediu, este inutil să îi opui rezistenţă sau să îl idolatrizezi. Pur şi simplu eşti atent şi apreciezi deschis ceea ce ai mai vrea, şi te faci că plouă cu elementele care vrei să nu îţi invadeze mintea sau zona energiei creatoare. cu măştile la fel, e de preferat să fii autentic, nu să copii.

Ţine clar minte! A opune rezistenţă este respingere, ostilitate, este la fel de periculos ca şi cum ai lupta cu morile de vânt, sau ai vrea să opreşti curentul electric strângând de fire... borgul din Star Trek, a spus o vorbă mare „resistance is futile”. De fapt toată gama de filme „star...” şamd sunt aluzii foarte sugestive. Fac parte din acelaşi mod de „educare” socială, numit heterosugestie, dar în acest caz cât de cât sugestive, constructive, optimizante... acolo unde nu ne putem imagina... că există şi alte posibilităţi de a privi viaţa sau de a o trăi în definitiv.

Sugestia sau stimulentul cauzal îşi face datoria prin repetiţie. Atracţia sau respingerea nu are ce face cu logica. Sugestiile au clasificările lor, sau ierarhiile de putere. Sugestiile sunt atât de puternice încât pot acoperi un noian de alte mărunţişuri.

Un alt factor despre sfera energiei mentale, creatoare, care este folosită la nivelul sugestiei este: „imaginea convinge, învinge logica”. Pur şi simplu acestea nu au nevoie de logică, nu trebuie să crezi în ele, nici să le argumentezi, nici să le reprimi. Din contră poţi să te porţi cât mai firesc. Sugestia sau stimulentul cauzal cum l-am mai numit, îşi face datoria prin repetiţie, generând în fond o stare sau o senzaţie din ce în ce mai puternică, sau credibilă, o simulare a „realităţii următoare”. Aceasta când deja o simţim ca senzaţie, sau reacţie, deja este manifestată în prima zonă a realităţii fizice sau „în duh” cum mai zic unii, adică în zona proformă, numită de alţii „astral”.

De aici lucrurile sunt simple, adică urmează doar atracţia sau suprapunerea magnetică a unor corpuri în rezonanţă sau asemănare, cât mai identice cu sugestia sau preocuparea ta. Aşa funcţionează lucrurile la nivelul întregului Univers. Nu prin cerşeală, jeluială, sau a te simţi inferior, ci egal. În aceeaşi direcţie, este stimulativă admiraţia discretă, normală a obiectivelor noastre şi nimic anormal nu se poate manifesta în viaţa noastră. Întâi ne obişnuim cu ideea, apoi simţim reacţii şi apoi obiectul.

Atracţia sau respingerea nu are ce face cu logica, ceea ce îţi place sau iubeşti, n-are nici cum şi nici de ce să fie argumentat. De aceea este cel mai recomandabil să faci doar ceea ce şi cât îţi face plăcere. În rest... „tocmai plouă!”. Pentru început strânge toate sugestiile despre tine, adică toate părerile şi vezi dacă nu cumva te manifeşti conform lor. Toate marile adevăruri sociale, au fost la început nişte amărâte de idei, impresii sau sugestii şi uite ce solide şi legendare au devenit. La fel a fost şi este cu tine.

În fond şi sugestiile au clasificările lor, sau ierarhiile de putere, prin cât sunt de dominante, aşa cum este mediul mineral, cerul şi norii, munţii, marea, sau şi mai mari, cum este soarele şi luna sau cerul înstelat, sau şi mai mici cum sunt vegetalele, florile arborii, animalele chiar şi cele de companie. Toate aceste sugestii au un rol determinant în viaţa noastră şi creează la rândul lor anumite calităţi sau senzaţii de putere, de slăbiciune, de încredere sau înţelegere, de iubire sau relaxare...

Aceste sugestii sunt atât de puternice încât pot acoperi un noian de alte mărunţişuri şi poate de aceea preferăm călătoriile, pentru a ajunge cât mai aproape de fuziunea sau simbioza cu meta-sugestiile, sau meta-structurile naturii, mai ales pentru că acolo, se desfăşoară tot în deplină înţelegere şi armonie, cu logica reală, cu sens, atât de firesc, de natural, de normal, încât ne şi întrebăm de multe ori, de ce ele nu au morală sau alte legi, de ce nu chiţăie una întruna, sau... alte normalităţi de ale noastre.

Foarte vindecătoare sunt aceste incursiuni în „lumea paranormală” a naturii universale. Pentru a privi dincolo de aparenţe obişnuite, e necesar sa încărcăm cu intenţie această vedere. De ce numesc acestea stimulente cauzale? Fireşte pentru că stimulează mintea, imaginaţia, fantezia.

Foarte vindecătoare sunt aceste incursiuni în „lumea paranormală” a naturii universale. Pentru aceea am realizat, în câteva zeci de luni de locuit prin munţi, filmări şi fotografii care, prea erau grăitoare, sau simulau nişte asemănări. Fiind atât de expresive, cred că pot fi împărtăşite şi celor care nu au avut vreme de aşa ceva, pentru a le testa efectul prin simpatie, sau prin privirea mai profundă. Dincolo de eticheta care o punem senzaţiei superficiale că „am mai văzut”, „ştiam şi asta”, putem vedea caracterul profund particular al unei astfel de imagini, fie ea şi în mişcare.

Pentru a privi dincolo de aparenţe obişnuite, e necesar sa încărcăm cu intenţie această vedere. Ca şi cum ai căuta ceva, într-un sertar plin cu de toate. Percepţia se deschide numai în direcţia care o stabileşti. De aceea în pasul următor, poţi să provoci atenţia să vadă, dincolo de particularităţi, ale unui „desen”, nuanţe sau aspecte care să te reflecte, pe tine, stările, gândurile tale. Mai departe vei ajunge să descoperi simboluri sau trăiri simetrice cu acele imagini, sunete... şi în final, e posibil să descoperi că, au un mesaj subtil, special pentru tine. Asta cu atât mai mult, cu cât vei descoperi că întâi aveai o anume stare şi apoi a apărut imaginea, care să ţi-o confirme sau întărească.

Acum, chiar nu e nimic de înţeles aici şi niciodată la prima vedere. Răbdare şi după ce mintea, nu mai filtrează ea cu fel şi fel de reacţii ale logicii, ai să descoperi că poţi vedea lumea, aşa cum este ea, fără interpretări şi fără consideraţii de importanţă, pur şi simplu, simplă, naturală dar totuşi plăcută, în mod nedefinit. Când ajungi în această etapă, eşti deja foarte departe şi cred că poţi vedea deja lucrurile, din orice mediu ai fi, doar normale, fără nici o legătura cu „binele şi răul”, poate întâi înţelegând „frumosul şi urâtul”... şi în general, e valabil pentru orice percepţie duală, care ascunde întregul.

De ce numesc acestea stimulente cauzale? Fireşte pentru că stimulează mintea, imaginaţia, fantezia. Învăţaţi să fim instruiţi, nu prea am făcut apel la imaginaţie şi o asociem cu un fel de gimnastică a minţii, dar pentru genii e arta improvizaţiei, sau a descoperirii. Nu contrazic lucrurile care le imaginează, plecând de la ideea că, de ce nu ar fi posibile şi asemenea vise? Şi dacă tot se poate visa, se poate şi încerca. 99% din pământeni se împiedică întâi în imaginaţie, sau presupunerile lor mentale, foarte logice în aparenţă. Se inhibă fără să facă nici măcar un pas, sau un centimetru de experienţă.

Logica poate fi învinsă de sugestie, mai ales de cele obsesive, ca la alegeri. Magnetizarea funcţională a lucrurilor, sau a le trata ca fiind vii şi inteligente, dând nume obiectelor, deja ţine de alchimie. Pentru orice se poate realiza o astfel de pârghie creatoare, sau o sugestie, un stimulent cauzal.

Logica poate fi învinsă de sugestie, mai ales de cele obsesive, ca la alegeri. Dar în fond, mai este şi procesul de alegere, de simpatie cu obiectivele noastre, chiar dacă nu avem argumente pentru ele. Chiar dacă folosim un astfel de tertip, important este că un proces dincolo de logică, sau limitele modeste ale cunoaşterii noastre, acţionează ca şi cum am şti, ca şi cum am crede în această posibilitate. Medicina este plină de astfel de miracole, religia la fel. Crezi că pastila face „bine” şi face, sau vreun sfânt, etc.

La fel este şi cu sportul pentru slăbit, sau înfometarea, sau cristalele, sau cine ştie ce cruci şi icoane făcătoare de minuni, amulete şamanice, inele şi brăţări, toate acţionează la nivelul heterosugestiei, adică a sugestiei masive, agresive chiar, prin numărul celor care promovează acele idei. Cine se concentrează mai mult - bioenergoterapeutul sau pacientul? Şi când cei doi vor fi una... se coboară sfânta energie şi rezolvă problema...dar avem nevoie de sugestii, cât mai complexe şi mai credibile.

Dar sunt şi antisugestii, aşanumitele aparenţe care nu ne încurajează, nu ne convin, nu ne... nimic. Astea pur şi simplu pot fi, ori ignorate complet şi defintiv, ori tratate cu spatele, sau reintepretate la nivelul normalităţii universale. De exemplu pentru noi, planeta este ceva... amorf, deşi are comportamente de fiinţă vie, atestate de mulţi oameni de ştiinţă, sau oameni de cunoaştere, prin experienţe repetate. Mai mult, universul se comportă ca o fiinţă organică. La nivel macrocosmic, fireşte, chiar şi la nivelul planetei, vizibil plată.

Dar pentru a nu cădea în extrem, e bine să ştim că, de exemplu, curentul electric nu e doar sugestie, nici toate cele amintite sus, că o parte din ele au chiar acţiuni subtile, numite inducţie sau difuzie, şi comportamente dincolo de prima noastră percepţie. Cele mai efective sunt şi cele mai adevărate sau active... cu timpul, chiar se impregnează cu funcţiile care le atribuim lor şi pot chiar să funcţioneze ca o... baghetă magică, sau... magnetică. Magnetizarea funcţională a lucrurilor, sau a le trata ca fiind vii şi inteligente, dând nume obiectelor, deja ţine de alchimie şi pentru asta sunt cursuri.

Dacă eşti puţin atent şi vrei cu adevărat, pentru orice se poate realiza o astfel de pârghie creatoare, sau o sugestie, un stimulent cauzal. Pentru toată lumea cred că aceste dvd-uri sunt vindecătoare, foarte relaxante, impersonale, cred că de fapt, „fiinţa impersonală” aş fi vrut să fie cât mai vizibilă sau expresivă în acele imagini, mai exact forma sau chipul „infinităţii”, a energiei inteligente, a vieţii în regnurile paralele, poate ca să le deducem şi pe cele superioare, simetrice întru-câtva, chiar la nivel de raporturi între regnuri... asta pentru cine are vreme să mediteze la astfel de subiecte „inutile”.

Alte sugestii active, pot fi realizate sau individualizate pentru fiecare, reprezentativ, pentru diferte domenii sau intenţii, lucru întâlnit şi în domeniul feng-shui sau paqua. Pentru toată lumea, cred că este mai bine să fac cel mult, al treilea volum de carte, doar în format video, într-un mediu la fel de explicit sau expresiv ca subiectele dezvoltate. Şi pentru simplul motiv că e mai uşor să vezi un film decât o carte.

„For free” câteva recomandări pot face atenţiei tale:

1. În momentele în care simţi că mintea îţi este inundată de ceva ce... nu-ţi place, te vei descărca urgent privind spre cer

2. Când vrei să îţi exprimi mulţumirea nefiresc de mare uneori, îmbrăţişează pământul, sau stai pe burtă.

3. Când nu ştii ce să faci cu sănătatea ta, mai ales cu aspecte cronice, fă-ţi prieten un copac şi sprijină-te mai des de el, zilnic chiar.

4. Când vrei să iei o decizie majoră sau te frământă ceva, freacă între degete sau palme un mineral, chiar unul pe care îl alegi din timp... amintindu-ţi că sunt vii, inteligente şi comunicative şi... spor la joacă...!!!

 

Filmul recomandat: VODA